Käthy Meijer
Wechelerstraat 1
7416 XW Deventer
tel. 06 22 69 83 33
[email protected]

Käthy Meijer (Zwolle, 1954)

Sinds 1977 ben ik inwoner van Deventer. Ik woon daar samen met Martin en ben moeder van drie volwassen kinderen. Vanuit mijn eigen bedrijf Camino begeleid ik mensen bij werk- en levensvragen.

Ik ben opgeleid tot maatschappelijk werker en heb mijn hele leven met mensen gewerkt. Nog steeds doe ik dat met veel plezier.

Begonnen in de individuele hulpverlening, maakte ik lang geleden de overstap naar werken met mensen in hun werkomgeving. Daar ontdekte ik hoe mensen zich binnen hun werksetting in al hun schoonheid kunnen laten zien, maar ook hoe ze daar kunnen aanlopen tegen lastige eigenschappen of spanningen; hoeveel er komt kijken bij samenwerken, bij je verhouden tot de context waarbinnen je werkt en het innemen van je eigen, unieke plek. En hoe vanuit die invalshoek persoonlijke ontwikkeling mogelijk is. Hoe daarin mogelijkheden besloten liggen om je zelf te hervinden als je onderweg in je leven teveel op je overlevingsmanieren bent gaan vertrouwen. Daar heb ik me vervolgens op gericht, heb me verder geschoold en ontwikkeld. Sinds 2000 werk ik als zelfstandige vanuit mijn eigen bedrijf.

In mijn leven heb ik zowel privé als in mijn werk veel meegemaakt, ook dingen die ik liever niet had gewild. Toch hebben die ervaringen steeds weer veel opgeleverd. Ik heb vooral leren nemen wat er is. ‘Never waste a good crisis’ las ik eens. En daarin zit een grote wijsheid, vind ik. Bij elke grote of kleine crisis in mijn leven heb ik uiteindelijk ontdekt dat ik meer mezelf kon worden, mijn levenslust kon hervinden en mijn veerkracht. Mijn nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen hebben me daarbij geholpen. Maar ook de hulp die anderen me hebben gegeven. Dat het niet nodig is om alles in je eentje op te knappen, dat er altijd hulp beschikbaar is; van andere mensen, maar ook van de steun die in de stilte is te vinden, in de schoonheid van de natuur. Ik voel me een rijk mens met veel ervaring die ik graag beschikbaar stel aan wie daaraan behoefte heeft.

Inmiddels ben ik de leeftijd van 67 jaar gepasseerd, en zou ik me gepensioneerd kunnen noemen. Ik heb besloten nog niet te stoppen met mijn werk. Daarvoor houd ik teveel van het contact en werken met mensen. Wel heb ik veranderingen doorgevoerd. Ik heb afscheid genomen bij de bedrijven waarbij ik een langdurige samenwerking mee had opgebouwd. Ik werk minder uren in de week. En ik richt me vooral op mensen die op eigen initiatief of via via contact zoeken.

Opleidingen

css.php